Over MammaSan

Jun- 30th

Stichting MammaSan werd in augustus 2012 opgericht. Als ervaren vrijwilliger bij diverse projecten in Afrika verwachtte Sandra Mooij-Smeets wel te weten wat ze zou aantreffen toen ze in het begin van 2012 aan de slag ging in Ethiopië. Niets was minder waar. Haar eerdere reizen naar Afrikaanse landen hadden haar niet zo veranderd als het betoverende Ethiopië. In de eerste vier weken die ze er doorbracht werd ze zodanig diep geraakt door het land en haar inwoners dat ze dit gevoel niet meer van zich af kon schudden toen ze eenmaal terug was in Nederland. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze in mei wederom haar koffers pakte. Ook deze tweede keer genoot ze van de liefdevolle Ethiopiërs en de passie waarmee jonge projectleiders zich inzetten om de missie van hun eigen kleinschalige projecten te doen slagen.

Terug in Nederland blijft Sandra voor de tweede keer met haar gedachten bij Ethiopië en alle inspiratie die ze er opgedaan heeft. Al snel beginnen haar ideeën vorm te krijgen en bespreekt ze met Lieke, haar medevrijwilliger in januari, haar voornemen om samen met een lokale organisatie een nieuw project te starten in Ethiopië. Ook Lieke, die op dat moment in Kenia verblijft, kan Ethiopië maar niet loslaten en is direct enthousiast over Sandra’s plan. Brainstorm sessies via Skype volgen en ook het sms- en e-mailverkeer tussen Kenia en Nederland neemt toe om het voornemen meer vorm te geven.

Al snel komen Lieke en Sandra tot de conclusie dat er kennis en meer middelen nodig zijn om een project te kunnen starten in een ontwikkelingsland als Ethiopië. Ze besluiten een stichting in Nederland op te richten waarin mensen, kennis, mogelijkheden, ervaringen, talenten en middelen gebundeld kunnen worden om samen met kleinschalige lokale organisaties in Ethiopië aan de slag te gaan om hun dromen waar te maken. De naam voor de stichting is al snel gevonden: MammaSan.

Sandra en Lieke praten vol enthousiasme en blijdschap over hun stichting met familie, vrienden en mensen uit hun netwerk en weten hun passie over te dragen. Inmiddels heeft de stichting een energiek en passievol bestuur dat bestaat uit mensen die stuk voor stuk graag hun tijd, kennis, ervaringen en middelen in willen zetten voor MammaSan. Diverse bestuursleden zijn meerdere keren naar continenten buiten Europa gereisd waar ze kennis gemaakt hebben met andere culturen, de levensomstandigheden en het welzijn van de inwoners van hun gastland. Naast de bestuursleden zijn er nog meer mensen die graag hun kennis en tijd in MammaSan willen steken om deze nieuwe stichting een fantastische start te laten maken.

Samen gaan we ons vanuit onze passie inzetten om het welzijn van onze medemens in ontwikkelingslanden duurzaam te verbeteren, met een start in Ethiopië. Bij dit prachtige land zal het vast niet blijven, want dromen zullen we altijd blijven doen..

Sandra Mooij-Smeets - Voorzitster

Sandra Mooij-Smeets – Voorzitster

 

LOVE    SHARE   TOGETHER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>